Project:
lopend
Ontwerp:
Architectenatelier Vyvey & Partners
Opgeleverd:
fase 1: najaar 2019, fase 2: zomer 2020
Ligging:
Biezenstraat 15, 9220 Hamme

ACTION, BEL&BO, JYSK, YESS, BON'AP

Omschrijving:

Dit project is een reconversieproject met uitbreiding van de oude site Aldi - Bel&Bo.

De bestaande site Aldi en Bel&Bo langs de Biezestraat te Hamme werd in het kader van het RUP "Uitbreiding lokale handelszone Biezestraat" vormelijk samengevoegd met het achtergelegen terrein waarop Groep Vanhee 5 nieuwe aaneengesloten handelspanden ontwikkelde.

De 1e bouwfase voorzag in de opbouw van de 5 handelsruimtes met een totale bruto oppervlakte van 4640m².  Deze fase werd opgeleverd in het najaar van 2019. 

De huidige Bel&Bo nam zijn intrek in één van de nieuwe panden samen met de ensignes Action, Jysk, Yess en Bon'Ap.  Aldi vond tijdelijk onderdak in het nieuwe gedeelte tijdens de periode van afbraak en herbouw van de eigen winkel volgens nieuw concept.

Na beïndiging van de totaliteit van de werken zal de gemeenschappelijke, vernieuwde site ongeveer 19.000 m² beslaan.  Het geheel wordt ontsloten via de centrale toegangsweg vanaf de Biezestraat.  Vrachtverkeer neemt verplicht toegang via een apart traject langs de Drapstraat.  Voor de zwakke weggebruikers werd er nog in een extra toegang voorzien, rechtstreeks van de Biezestraat naar de Aldi parking.  De klanten worden via een fietssuggestiestrook doorgeleid tot aan de fietsenstallingen van de 5 aaneengesloten winkels. Reclameboxen accentueren elke inkomzone en de doorlopende luifel zorgt voor een aangename circulatiezone tussen de verschillende panden.

 

 

Winkels

Terug naar overzicht